ÅJ350 Old SchoolCB350 Old School

När vi hämtade vår Honda NE350 ”KL” hos Kenneth Lundquist i Stockholm så nämnde han i förbigående att han hade ytterligare en 350 racer ståendes, en gammal en, i delar utspridd lite här och där! Det blev naturligtvis en veritabel skattjakt, vi rotade i garaget, i förrådet och i uthuset, en timme och ett antal ”High five” från Kennets fru, som verkligen uppskattade att bli av med lite mc delar, hade vi att vi hittat alla bitar. Efter en kort kort stunds betänketid och vi bestämde oss för att vi kunde inte lämna den åt sitt öde! Den här hojen måste räddas och få rejsa igen! Så vi köpte den också!? Vi bestämde direkt att inte röra den mer än nödvändigt men motor och bromsar måste alltid kollas noggrant!

Historiken runt den här gamla hondan är lite höljt i dunkel men ”den hojen känner jag till, den är byggd av en kille som heter Robert och en kompis till honom” säger MCHK-Racing legenden Lennart Olander när vi visar honom maskinkortet. Lennart borde ha koll eftersom det var han som utfärdade det 2002, samma år som den köptes av Kenneth.Honda CB350 Racing vevaxel

Motorn är byggd av Ingenjörsfirman Åke Jonsson i Motala i April 1992, den gode Åke verkar haft ett något ”tvivelaktigt” rykte när vi läser det som skrivs om honom på internet. En och annan kund verkar tveka över om han mött kravspecen eller inte. Trimningen av den här motorn stämmer på pricken överens med gängse beskrivning av Åkes motorjobb ur Honda 350 race motor inutiett tekniskt perspektiv. Cylindern är borrad till 66mm, den har modifierade (smidda) Kawasaki KH750 kolvar, topplocket har standardstorlek på ventilerna men är riktigt snyggt portat, det sitter en fin Megacycle 123 40L kam i den, den har 31mm Dellortoförgasare med trattar och ett klassiskt avgassystem med race megafoner och reverserade konor så den har alla bitar den behöver för att ”gå som ett jehu” och vi tycker Åke gjort ett bra jobb! Vi har rivit den i småbitar, vi tog isär CB450 kopplingskorg och primärdrivningorginal vevaxeln som vi race lättade, bytte till polerade lättade  vevstakar och nya vevstakslager, vi snyggade till kolvarna och satte på nya kolvringar. Vi gick igenom topplocket och polerade förbränningsrummen,  kollade ventilstyrningarna, fräste om ventilsäten, satte i nya ventiler och bytte ut ”old school” trippelventilfjädrarna mot nutida dito med lätta brickor. Vi bytte ut kamdrevet till THR:s ställbara så vi kunde ge den en perfekt inställd kamaxel. Förutom det gav den så klart en ny bottendel med tät femma, CB450 koppling och dito primärdrivning med Barnett race-lamell kit och kopplingsfjädrar från THR. Kort sagt har vi gått igenom varenda liten del och sett till att allt är precis som det skall vara i en racemotor från förr. Den är nu i finfint racing skick och kan varvas för fullt precis som det var tänkt!

Med sin stora 4 backars trumbroms fram, Marzocchi dämpare bak och styrdämpare kommer den att gå rakt, bromsa bra och svänga snyggt! Den Honda röd med silver kåpa och helt underbar? mer Classic än så blir det inte ??

Vill du hyra eller köpa den så hör av dig?!