Kawasaki H1 500 Mach III ”The Widowmaker”

Kawasakis tidiga 500 trippel blev världsberömd för sin acceleration, 12 sekunders repor på 402m strippen i standardutförande! Men den blev ökänd för sina dåliga vägegenskaper, egenskaper så dåliga att den blev Kawa-H1 71känd som ”Änkemakaren” (The widowmaker)
Ett av problemen med trippel är tendensen att gå på bakhjulet, den är inte bara enkel att gasa upp på bakhjulet, den går på bakhjulet även i motorvägsfart om du är oförsiktig! Det var den korta hjulbasen och den hysteriska effektkurvan i kombination med det lika hysteriska effekt/vikt förhållandet 60hk/174kg som gjorde den ”lynnig” att hantera.
Det är också dessa faktorer som gör dem så sällsynta i våra dagar eftersom många av dem kvaddades och inte reparerades, en faktor som gör dem lite extra eftertraktade och svåra att få tag på!

Den här 1971:an passar bra in i den beskrivningen, den har stått i webett garage sedan 1995 hos en kille som köpte den till sin tjej som skulle ta MC kort. Nu blev det inte så och 20 år senare blev den till salu för hon hade köpt en Jaguar istället, så vi köpte den! Senaste godkända besiktning var 1993, den har 1200 mil på mätaren, verkar vara i stort sett oanvänd men ljuddämparna är så demolerade att dom inte går att använda, lacken är förstörd av åren i garaget och alla grejer som hamnat ovanpå.
Som tur är har vi en uppsättning bitar vi samlat på oss, plus några kompisar som har en del av bitarna som saknas och vi har en granne som är lackerare så nu kommer den att återställas på ”Racing Science vis” Det som saknas skaffar vi fram, det som är sönder repareras eller ersätts, det som inte hör dit plockar vi bort och det som inte är original byter vi ut! ??